London Skyline

Alte atractii turistice in Londra

Londra este în general scazut de crestere naturii face aceste skyscrapers si altele, cum ar fi o Canada Square si vecinii sai la Canary Wharf si BT Tower în Fitzrovia foarte observa de la distanta. High-nastere de dezvoltare este interzis de la anumite site-uri, daca aceasta ar obstructiona protejate opiniile St Paul's Cathedral. Cu toate acestea, exista planuri pentru mai multe skyscrapers central în Londra, inclusiv a 72-story "ciob de sticla", care va fi una dintre cele tallest cladiri din Europa. Alte notabile cladiri moderne includ Primaria din Southwark cu distinctiv ovular forma, British Library în Somers Town, Marea Curtea de British Museum, si frapant Millennium Dome alaturi de Tamisa la est de Canary Wharf. Ceea ce urmeaza este o încercare de a prezenta Londra este cel mai faimos arhitectural repere Londra intr-un peisaj, care este mereu în schimbare - cu cladiri noi care apar constant si vechi fiind renovate sau înlocuit.

One Canada Square

O Canada Square, un Zgârie-nori din Londra este tallest construirea locuit în Regatul Unit, la 235 de metri (771 ft) si 50 de magazine (redus de la planurile originale de 60). Proiectat de arhitectul César Pelli Argentina, constructia a fost finalizata în anul 1991. Identificabila de la o mare distanta ca un obelisc în forma de turn cu aeronave de avertizare aprinde lumina la început, aceasta cladire este un monument de la 1980, în stil capitalism. În 1990, în timpul constructiei, acesta a depasit din Regatul Unit anterioara tallest cladire, Turnul 42 (183 m; 600 ft).

Cladirea este cunoscut ca cel mai frecvent Canary Wharf Canary Wharf sau Turnul dupa Canary Wharf complexe de afaceri din care este cea mai proeminenta caracteristica. Acesta a fost numit Turnul Canada.

Este o evidenta Londra reper, vizibil de la distanta mare de la zonele de Est si de Sud, în special, Londra. Vizibilitatea sa de a ajunge la Gore Hill, Amersham, în jur de 28 de mile departare, de unde, iar restul de Canary Wharf poate fi vazut pe o zi. De asemenea, poate fi vazut de la sectiunile din A2 si m11 o 25 de mile de localizarea sa.

Cladirea este remarcabil de similare, în scopul de a treia lume Financial Center, o sora turn construit în New York, de catre acelasi dezvoltatorii si arhitecti, la scurt timp înainte de munca a început la Canary Wharf. The New York constructii se confrunta cu o piatra în timp ce Canada Square este confruntat cu panouri din otel inoxidabil.

În ciuda statutului sau ca Regatul Unit în tallest cladire, nu exista nici o observatie publice etaj; de vedere de la partea superioara a ferestrelor este singura conserva de construire a chiriasilor. Cu toate acestea, reflectarea New York's World Financial Center, parter, foaierul zona si niveluri de subsol Un Canada Square sunt deschise publicului larg, o locuinta subterana shopping mall si un transport interbancare din Canary Wharf tub si Docklands Light gari.

St Paul's Cathedral

St Paul's Cathedral este o catedrala anglicana pe Ludgate Hill, în Londra, Anglia si scaunul de Episcop de Londra. Actuala cladire dateaza din a 17-lea, si este, în general, pentru a fi socotit Londra a cincea St Paul's Cathedral, cu toate ca numarul lor este mai mare în cazul în fiecare majore medieval reconstructie este considerat ca o noua catedrala. Catedrala este una dintre cele mai vizitate Londra site-uri.

St Paul's, cea mai mare catedrala din Anglia, este capodopera lui pitulice. Cu aceasta, el a adus un repertoriu de forme noi (cupola, de exemplu) si arhitectural de combinatii în engleza arhitectura. Constructia este ceva de o enciclopedie de bourel lui impresii de arhitectura a continentului ... Bourel moda de fatada din St Paul's, cu doua niveluri de câte Corinthian coloane cum ar fi cele de la Luvru si încadrata între turnuri inspirate de cele ale lui Roman Borromini biserica S. Agnese. Peste doi-un text de baza se ridica o mare periferice cupola care reinterprets Bramante a Tempietto din 1502. Pietro da Cortona de proiectare curbe porches din Santa Maria della Pace, au devenit St Paul's transept porches.

City Hall in London

City Hall din Londra, informal, cunoscut sub numele de "Turnul înclinat de pizza" sau "favorizeaza Nutsack", este sediul central al Greater London Authority, precum si primarul din Londra. Ea sta pe banca la sud de râul Tamisa, in Londra Mai multe dezvoltare de Tower Bridge. Site realizat de Norman Foster, a deschis în iulie 2002.

Cladirea are o forma neobisnuita bulbos, destinate sa reduca construirea de suprafata si, prin urmare, îmbunatatirea eficientei energetice. Acesta a fost comparat cu diferite Darth Vader's casca, diform un ou, o woodlouse sau o motocicleta casca. Londra Primarul Ken Livingstone mentionat-o ca pe un "pahar testicule". Sale de designeri au vazut cladiri ca un imens sfera agatat pe Tamisa, dar a optat pentru o cladire mai conventional care îsi are radacinile în loc. Cladirea nu are nici o fata sau pe spate conventionale, dar ceea ce deriva dintr-o forma modificata sfera.

The Millennium Dome

Millennium Dome, la care se face referire în mod frecvent, pur si simplu ca cupola, este o mare cupola în forma de cladire de pe Greenwich peninsula din sud-est, Londra, Anglia. Numele a fost schimbat oficial la O2 când O2 plc cumparat drepturile de denumire de la dezvoltatori, Anschutz Entertainment Group. Cupola a fost construit pentru a organiza o expozitie majore sarbatoresc la începutul celui de-al treilea mileniu. Aceasta expozitie deschisa publicului pe data de 1 ianuarie 2000 si a alergat pâna la 31 decembrie 2000; cu toate acestea, proiectul si expozitia a fost subiect de controversa considerabila politice si nu a atrage numarul de vizitatori anticipat în planificarea si atribuite cheltuieli de judecata.

De la închiderea original expozitie, câteva posibile moduri de a reutilizarii cladirii au fost propuse si apoi respins. De renaming de cupola pe 31 mai 2005 a dat publicitatii la Dome tranzitiei într-un interior sportive arena. In acest rol a planului este de a gazdui din 2009 si Campionatul Mondial de Gimnastica artistica gimnastica si de evenimente de baschet din 2012 Jocurile Olimpice de vara, precum si doua jocuri National Hockey League, în 2007. În zona de sport va fi completata de o parte substantiala de divertisment district.

30 St. Mary axe

Cladirea care a adus centrale Londra în epoca moderna de Avant garde skyscrapers nu a venit fara controverse. Oficial, cunoscut sub numele de 30 St Mary Axe, aceasta cladire a fost descris ca o dragoste farul din secolul 21 arhitectura, si mocked ca "castravecior". În cazul în care compania de asigurari Swiss Re a comandat construirea, este destinat sa fie un punct de reper. Misiune îndeplinita. Desi sa înaltime este mult mai putin decât alte Londra skyscrapers, sa proeminent locatie, trage cu ochiul din spatele Turnul din Londra, a aterizat este sprijinirea roluri în zeci de filme, precum si a milioane de turisti snapshots.

Cladirea este uimitoare în aparenta - un festival de intuneric si lumina de sticla cu spandrels care servesc drept streamers circling-l ca pe un Olimpice de dansator. Dreptunghiular geamuri sunt parasit pentru triunghiuri si diamante, si cu fiecare etaj compensate de la cea de mai jos cu cinci grade, cladirea apare la locul de munca în sine într-o spirala ca o gramada de argila pe o roata olarului. Rezultatul este uluitor si buna. Chiar daca pare construirea rotunde, de fatada de sticla este, de fapt, toate realizate din panouri plate. Singura curbe bucata de sticla este capacul care Topuri structura.

În interior, constructia de utilitati sunt adunati în jurul unui nucleu central circular, ceea ce duce la o gogoasa neîntrerupta de podea spatiu pentru chiriasii. Exista trei lift miezuri cu dublu-înaltime ascensoare service patru zone distincte. Transferurile sunt efectuate prin intermediul principalelor lobby, precum si trei cerul lobby.

În afara, cladirea are câteva caracteristici de design interesant. Printre acestea, faptul ca imobilul este usor adâncit în Plaza, si un inel indentat înconjoara cladirea. Dimensiunea de identatie corespunde la construirea de picurare linie, asa ca capturile ploaie care ruleaza în afara cladirii si spala-l spre interior. Accesul în cladire este de peste foarte mici poduri peste acest jgheab la principalele usi. În plus fata de servire ca o runoff bazin, de identatie detine recessed inundatii lumini care sa straluceasca construirea de mai jos.